4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Hastane bahçesinde eylem

Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde geçici olarak çalışan 22 personelin iş akdi, ihaleyi alan firma tarafından feshedilince, işçiler, aileleriyle birlikte hastane bahçesinde eylem yaptı. Haksız yere işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler, hukuk yoluna başvuracaklarını söyledi.

Devlet Hastanesi’nde yıllardır asgari ücretle geçici olarak çalışan 240 temizlik işçisinden 22 personelin işine son verildi. İşlerine dönmek için hastane bahçesinde aileleriyle birlikte protesto gösterisinde bulunan işçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürdü.

Hastanenin temizlik ihalesini alan Özeray Firması yöneticilerinin, akraba ve yandaşlarını işe aldığını ileri süren işçilerden Adnan Onur, "Uzun yıllardan beri Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışıyoruz. Önceki ay yapılan temizlik ihalesini kazanan Özeray Firması, 240 işçiden 22’sinin iş akitlerini hiçbir gerekçe göstermeden feshetti. Çıkarılan işçiler arasında 10 yıldan fazla çalışanlar da bulunuyor. Yıllardır sarf ettiğimiz emeklerimiz hiçe sayılarak, bir anda kapı önüne atıldık. Çıkarılan 22 işçi ve ailesi çok mağdur durumda. Emekçi insanların bu şekilde hukuk dışı uygulamalara tabi tutulmasını kınıyoruz. Bu uygulamanın derhal geri alınmasını istiyoruz" dedi.

İşten çıkarılan eşi ve çalışma arkadaşlarına destek vermek için eyleme katılan Mevlide Baran adlı kadın, kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Eşinin 46 yaşında olduğunu ve bu yaştan sonra iş bulamayacağını söyleyen Baran, "Kocam zaten asgari ücretle çalışıyordu. Aldığı üç kuruşla ayın başını zor getiriyor, çocuklarımızı büyük zorluklarla okutuyorduk. Çok mağdur durumdayız" diye konuştu.

Eylem yapan işçiler, işten çıkarılan personellerin işlerine tekrar dönmeleri için yetkililerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 20:18:50
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 13:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?