2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Hastanede tecavüz!

Diyarbakır’da, tedavi gören mahkumun hastaneye getirdiği kadın, tecavüze uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, Tarım Yarı Açık Cezaevi’nde hırsızlık suçundan tutuklu Ercan K, rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsü’ne sevk edilerek üroloji servisinde tedavi altına alındı.

Ercan K’nın tedavisi sürerken, hastaneye gelen 19 yaşındaki bir kadın, hastanede bir mahkum tarafından kendisine tecavüz edildiğini iddia etti. Bunun üzerine hastanenin güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

İnceleme sonunda Ercan K’nın sabah erken saatlerde çıktığı hastaneye daha sonra bir kadınla geri döndüğü tespit edildi. Görüntülerde, mahkumun kadınla girdiği odada bir süre kaldıktan sonra çıktıkları ve kadının hastaneden ayrıldığı belirlendi. Kendisine tecavüz edildiği iddiasında bulunan kadın, Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Olayın duyulduğunu öğrenen mahkum ise hastaneden firar etti.

İsmi belirtilmeyen genç kadının, kısa bir süre Sosyal Hizmetlere bağlı sığınmaevinde kaldıktan sonra kendi rızasıyla ayrılarak belediye sığınmaevine yerleştiği, belediye sığınmaevinden ayrıldığı gün de bu olayın yaşandığı öğrenildi.

Olayın ardından kaçan mahkumun yakalanmasına çalışılırken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Öte yandan genç kadının olaydan sonra Sosyal Hizmetler bünyesinde koruma altına alındığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2012 Cumartesi 13:09:22
Güncelleme :15 Aralık 2012 Cumartesi 18:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?