5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Hastanenin sorumsuzluğu

Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne tedavi için götürdükleri erkek bebeklerinin öldüğü söylenen aileye, bir kız bebeğin cenazesi verildi. Bebeklerinin kaybolduğunu iddia eden aile, ihmali olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


Mardin Devlet Hastane'sinde Hamdullah ve Gülten Alas çiftinin Osman ve Ömer ismini verdikleri ikiz bebekleri dünyaya geldi. İkizlerinden Ömer, nefes darlığı nedeniyle Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan bebeği bırakarak köyüne dönen baba Hamdullah Alas, hastaneden gelen bebeğin öldüğü haberiyle neye uğradığını şaşırdı. Oğlunu görmek isteyen Alas'a, bir kız bebeğin cenazesi gösterildi. Bunun üzerine Alas bebeğin kendisinin olmadığını söyleyince skandal gün ışığına
çıktı.


Oğlunun kaybolduğuna ve öldüğüne inanmadığını belirten anne Gülten Alas, daha olayın şokunu üzerinden atamadığını söyledi. Kaybolan çocuğunun beşiğini yanından ayırmayan anne Alas, "Oğlumu hastaneye kaldırdıktan sonra babası ona refakatçi olarak kalıyordu. Kocam gözünden ve ayağından bedensel engelli. Derdini tam olarak anlatamıyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü hastaneden arayan bir görevli, 'Bebeğiniz öldü, gelip cenazesini alın' dedi. Çocuğumuzun cenazesini almaya gittiğimizde bize onun yerine başka bir kızın cenazesini verdiler. Bizim bebeğimiz kız değil, erkekti. Böyle sorumsuzluk olmaz. Bebeğimizin bulunması için ne gerekiyorsa yapacağız. İkiz olarak dünyaya gelen Ömer'imi istiyorum. İkizlerimi öksüz bıraktılar. Bir fotoğrafını bile çekmeden benden aldılar" dedi.
Hastane personelinin ihmalkarlığı nedeniyle çocukların karıştığını ileri süren Alas ailesinin avukatı Mehmet Çen ise "Mardin ve Batman'dan aynı gece iki bebek Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne kaldırılıyor. Ancak o gece personel kayıtları karışınca, Mardinli bebek büyük ihtimalle Batman'dan gelen bebekle karışıyor. Müvekkillerim hastaneye erkek bebek getirdiler, ancak hastane yönetimi ölü kız çocuğu verdi. Bu yanlışlığın fark edilmesi üzerine hastane yönetimi, kaybolan Osman bebeğin Batman'dan getirilen bebekle karıştığı ihtimaliyle Batmanlı aileyi çağırdı. Ancak bu aile de hastaneden aldıkları çocuğun kendilerinin olduğunu söylüyor. Ortada kayıp bir bebek ve kimliği belirsiz ölü bir bebek var. Biz olayda ihmali olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Son çare olarak bu iki aileden DNA testi örneklerini isteyeceğiz" diye konuştu.


Diyarbakır Valiliği de, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu arada, Diyarbakır Çocuk Hastanesi görevlileri tarafından Mardinli Alas ailesine verilmek istenen kız bebeğin cenazesi, sahibi çıkmadığı için 1 haftadan beri hastane morgunda bekletiliyor. Başvuru olmaması halinde bebek, alınan kan örneklerinden sonra 20 gün içinde defnedilecek.


Konuyla ilgili Diyarbakır Çocuk Hastanesi yetkileleri konuşmaktan kaçındı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?