5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Hava limanına askeri araç takviyesi

Türk ordusu tarafından Irak sınırına yapılan tank, top, mühimmat ve prefabrik ev sevkıyatının ardından bugün de cip, minibüs ve pikap sevkıyatı yapıldı. Araçların Türk ordusunun kontrolündeki 36. paralelde bulunan Bamerni hava üssüne gönderileceği öğrenildi.

Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyon yapmak için askeri yığınak yapan Türk ordusu, sınırı geçmek için gün sayıyor. PKK terör örgütü mensupları ve güvenlik güçleri arasında bölgede zaman zaman sıcak çatışma yaşanırken, askeri sevkıyat ise devam ediyor. Sınır birliklere takviye olarak daha önce gönderilen tank, top, mühimmat ve prefabrik evlerden sonra cip ve minibüs sevkıyatı başladı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca kullanılan askeri araçlar, dün gece geç saatlerde Diyarbakır tren garına getirildi. Cip,minibüs ve pikaptan oluşan 10 adet askeri araçların, Kuzey Irak'ta Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede bulunan Bamerni Havaalanı'na gönderileceği öğrenildi.

36. paralelde bulunan Bamerni Havaalanı, çekiç güçten beri Türk ordusu kontrolünde bulunuyor. Hava üssü olarak kullanılan Bamerni karargahında 5 bine yakın asker ve 50 tank bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 14:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?