8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Havuz Sistemi' direnişi sürüyor

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı 'Havuz sistemi'ne girmek istemeyen halk otobüsü sahipleri, belediye otobüslerinin duraklardan yolcu almasına izin vermedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu 'Havuz sistemi'ne girmek istemeyen halk otobüsü sahipleri, Dağkapı Meydanı'nda bulunan Bankalar Durağı'nı işgal ederek, belediye otobüslerinin duraktan yolcu almalarına izin vermedi. Bunun üzerine olay yerine gelen belediye zabıtaları, çevik kuvvet polisleri ve yunus ekipleri halk otobüsü sahiplerini sakinleştirdi. Gerginliğin ardından, belediye otobüsleri duraktan tekrar yolcu almaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan 53. Halk Otobüsleri

Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, belediyenin havuz sisteminin 750 bin TL'lik hatlar ile 50 bin TL'lik hatları aynılaştırdığını söyledi. Sisteme dahil olmaları halinde 700 bin TL kaybedeceklerini ileri süren Kaya, şöyle konuştu:

"Bizi halkımıza rantçı olarak gösteriyorlar. Oysa burada hak gaspı var. Biz rantçı değiliz, halkımızdan yanayız. Ancak mülkümüzün değerini vermek zorundalar. Hukuk ve adalet bunu emrediyor. Diyarbakır'ın en pahalı yerlerinden biri olan Gaziler semtindeki bir evin fiyatı ile Bağlar semtindeki bir evin fiyatı aynı mı? Bize gelin her iki ev sahibi ortak olun diyorlar. Bu haksızlıktır."

Hat sahiplerinden Yemlihan Ortaçlar ise, "Bizi halk ile karşı karşıya getiriyorlar. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Gelsinler hatlarımızı kamulaştırsınlar. Ama değeri ne ise onu versinler. Biz buna razıyız. Biz niye değersiz hata ortak olalım" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 15:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?