5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Hayal gördü , eşini vurdu

Halüsilasyon görüp eşine kurşun yağdırıp öldüren uyuşturucu bağımlısı koca, "Ben eşime ve yanındaki erkeğe ateş ettim" dedi.

Diyarbakır’da uyuşturucu bağımlısı olduğu için kendisini polise şikayet eden resmi nikahsız eşi Ayşegül Alpaslan'ı öldüren Abdurrezzak Dikici, tuuklu yargılandığı mahkemedeki ifadesinde, “Ben eşimin beni aldattığını düşünerek kendisine ve yanındaki erkeğe ateş ettim” dedi. Ancak olay yerinde ikinci bir kişinin olmadığı ve Dikici’nin uyuşturucunun etkisiyle halüsinasyon (hayal) gördüğü ortaya çıktı.
Diyarbakır’da 4 ay önce uyuşturucu bağımlısı imam nikahlı eşi tarafından öldürülen 5 çocuk annesi Ayşegül Alpaslan cinayetiyle ilgili Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dav anın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme başkanının okuduğu iddianamede, sanığın amcasının kızıyla resmi nikahlı evli olduğu, 8 yıl önce Ayşegül Alpaslan ile tanışınca eski eşinden ayrılıp Alpaslan ile yaşadığı ve bu birliktelikten 5 çocuklarının olduğu, ancak evde sürekli huzursuzluk çıkarıp Ayşegül Alpaslan’ı dövdüğü yer aldı. 

Dövüldüğüne ilişkin Ayşegül Alpaslan'ın savcılığa başvurduğu, ancak resmi nikahı olmadığı için 4320 sayılı ailenin korunmasına dair tedbir alınamadığı kaydedilen iddianamede, sanığın uyuşturucunun etkisiyle eşi Ayşegül’e şiddet uygulamakla kalmayıp, halüsinasyon görüp eşinin eve birilerini alarak onlarla cinsel ilişkiye girdiği yönünde hayal gördüğü kaydedildi. 

Öldürülen Ayşegül Alpaslanlan'ın cinayetten bir gün önce karakola giderek eşinin kendisini ölümle tehdit ettiği, polisin eve giderek arama yaptığı, 260 gram esrar ele geçirdiği, Adliye’ye sevk edilen Dikici’nin serbest kalması üzerine, ağabeyi Mehmet Dikici’ye eşini öldüreceğini, cezaevine gireceği için çocuklarına sahip çıkılmasını söylediği, Dikici’nin eve gidip eşi Ayşegül’e çocuklarının gözü önünde 4 el ateş edip öldürdüğü iddianamede yer aldı.

Sanık Abdurrezzak Dikici, uyuşturucunun etkisiyle eşinin kendisini aldattığını hayal ettiği, olaydan 4 gün önce eşinin kendisini eve almaması üzerine sokaklarda kaldığını söyledi. Dikici, “Olay günü eve gitmek istedim. Kapıda beni görünce piknik tüpünü üzerime attı. Bende yanında erkek bir şahıs olduğunu o an için hayal ederek kendisine ve hayalini gördüğüm yanındaki erkeğe ateş ettim. Ancak olayda sadece eşimin öldüğünü, erkeğin ise olmadığını öğrendim. Pişmanım” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen komşuları ise genç kadının çocuklarına bakabilmek için dilencilik yaptığını, ancak eşinin dilencilikten kazandığı parayı bile kadına şiddet uygulayıp elinden aldığını söylediler. 

Dikici’nin mahkemeye çağrılan 2 çocuğu ise, cinayeti ve öldürmeyi kavrayabilecek yaşta olmamaları nedeniyle annelerinin çarşıya gittiklerini söylemeleri mahkeme heyetini bile duygulandırdı. Sanık Abdurrezzak Dikici ise salonda çocuklarına sarılarak bir süre ağladı. Mahkeme, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Eşi tarafından öldürülen Ayşegül Alpaslan’ın cenazesi ailesi tarafından alınmaşınca defin işleminin belediye tarafından yapılmış, geride kalan 5 çocuğu yuvaya verilmişti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?