8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hediyeler Başkan Amca'dan

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek faili meçhul cinayete kurban giden Musa Anter ve Vedat Aydın'ı anma törenine katıldıktan sonra bayram dolayısıyla çocuk yuvası ve yetiştirme yurdundaki çocukları ziyaret ederek bayram sevincini paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek Ramazan Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde DTP Diyarbakır Milletvekilleri Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk ve DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı ve ilçe belediye başkanları ile birlikte Mardinkapı Mezarlığı'na gitti.

Faili meçhul cinayete kurban giden kapatılan HEP'in Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarı başındaki anmada Aydın'ın unutulmayacağına ilişkin mesajlar verildi. Milletvekilleri ve belediye başkanları daha sonra 20 Eylül 1992 tarihinde hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Musa Anter'i öldürüldüğü Seyrantepe Mahallesi'nde andı. Anter'in öldürüldüğü yere karanfiller bırakan katılımcılardan DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak 'Ape Musa'nın rahat uyuduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Çünkü biliyor ki Kürtlerin yüzlerce genci Ape Musa'nın kalemini yerde bırakmadı. Onun kalemini aldı, halkının sesi, dili ve kulağı oldu. Bu mücadeleyi bugüne kadar getirdiğimiz gibi bütün gerçeklerin açığa çıkması için, sorumluların kamuoyu önünde mahkum edilmesinin önemine dikkat çekiyoruz."

Daha sonra Başkan Vekili Şimşek, Büyükşehir Belediye Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşı ve Zabıta Daire Başkanı Mehmet Sağlam ile birlikte Yenişehir Çocuk Yuvası'na gitti. Çocuk Yuvası Müdürü Hamit Bilici tarafından karşılanan Şimşek çocuklara içerisinde kıyafet ve oyuncaklar bulunan hediyeler dağıttı. Ardından Yetiştirme Yurdu ve Kız Yetiştirme Yurdu'na giden Şimşek en büyük yatırımın çocuklara yapılması gerektiğine işaret ederek, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara günü birlik değil, aydınlık bir gelecek sunmak hepimizin görevidir" dedi.

Bayramların önemine de değinen Şimşek, "Suni gerekçelerle insanlar birbirinden kopmuş durumda. Bayramları içeriğine göre yaşamak gerekir. Bireysel çıkarları değil toplumsal çıkarları gözeterek birlik olma yönünde çaba göstermemiz gerekir ki bayramlar da anlamını bulsun" şeklinde konuşarak çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 16:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?