8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Helikopterli uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopterler eşliğinde yapılan operasyonlarda son 15 günde 7.5 milyon Hint kök kenevir ve 224 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakır Eminyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın verdiği bilgilere göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 2009 yılı başından bu yana uyuşturucu madde tacirlerine yönelik yapılan operasyonlara hız verildi. 2009 yılı başından bu yana yapılan 159 operasyonda 4 ton 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 302 kişiden 207'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında Hint keneviri dikilme ihtimali olan yerlerde yapılan incelemeler sonucu ise 15 milyon 765 bin 843 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin yaklaşık 1 milyon 544 bin uyuşturucu kullanıcısının kullanabileceği miktarda olduğu bildirildi.
Son 15 gün içersinde ise polis helikopterlerinin de desteği ile gerçekleştirilen 7 ayrı operasyonda 224 kilogram uyuşturucu madde ve 7.5 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sergilendi. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam hava desteği ile başarılı operasyonlara imza attıklarını belirterek, "Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi görevlilerince 26 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında, gençlerimizi zehirleyerek hayatlarını karartan uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara karşı çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmalarda 7 ayrı suç organizasyonuna yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda 224 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bu kubar esrar ele geçirirken bir taraftan satışını yapan bir taraftan da şehir içersinde sokak satıcılarına yönelik çalışmalarımız var. Burada gördüğünüz aletler özellikle sokak satıcılarının küçük miktarlara ayırıp içerdeki satıcılara satılmak üzere hazırlanıyor. Böyle
bir sistemleri var. Onlara yönelik de operasyon yaptık. Dolayısıyla 224 kilogram esrar yakaladık. Operasyon kapsamında toplam 25 şahıs yakalandı.

Bunların 23'ü mahkemece tutuklandı. İki şahısın da tutuksuz yargılanması devam ediyor. Kaçakçılık Şube Müdürlüğümüz görevlilerince polis sorumluluk bölgesinde hava unsurlarımız ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmada 11 ayrı ekim alanı tespit ettik ve buralara yaptığımız operasyon neticesinde de 7.5 milyon kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Bunların imhaları yapıldı. Bu rakam büyük bir rakam. Yine 2009 yılı içerisinde 8 milyon civarında ele geçirilmişti. Bu defada 7.5 milyon gibi ciddi bir rakam ele geçirildi. Bundan sonra daha da artan bir ivmeyle çalışmalarımız devam edecek. Bunlara aman vermeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?