7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hem töre kurbanı hem de yalnız

Diyarbakır'da, dini nikahlı eşini terk ettiği için tabancayla vurularak yaralanan 25 yaşındaki F.T.'nin ailesi, kızlarını hastanede gizlice ziyaret etti. Töre mağduru Tunç, halen bir saldırı ihtimaline karşı polis tarafından korunuyor. 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da dini nikahlı eşini terk ettiği için tabancayla vurularak yaralanan 25 yaşındaki F.T'yi hastanede gizlice ziyaret eden ailesi, memleketleri Afyonkarahisar'a döndü. Kamyon şoförü 26 yaşındaki A.A, bir süre önce Afyonkarahisar'da tanıştığı F.T. ile Diyarbakır'da dini nikahla evlendi. A.A'nın evli ve iki çocuklu olduğunu öğrenen F.T. evi terk edip Huzurevleri semtinde kendisine ev tuttu. Bunun üzerine A.A'nın ailesi kötü yola düştüğünü öne sürdükleri F.T için ölüm kararı aldı. İnfazı gerçekleştirmek için de ailenin küçük kardeşi 15 yaşındaki İ.A. görevlendirildi. Ağabeyini de yanına alan İ.A., 5 gün önce F.T'yi evinden çıkarken 3 kurşunla vurdu. 

Ağır yaralanan F.T. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Servisi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. F.T olası bir saldırı için biri resmi 2 polis koruma olarak görev yapmaya başladı. Kızlarının durumunu televizyon ve gazetelerden öğrenen F.T.'nin Afyonkarahisar'da yaşayan ailesi, önceki gün Diyarbakır'a gelerek kızlarını ziyaret etti. Töre mağduru kızlarının ihtiyaç duyabileceği eşyaları bıraktıktan sonra ailenin gizlice geldiği Diyarbakır'dan memleketlerine döndükleri belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 17:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?