7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hep birlikte köylerimize ışığı götürelim!

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ'NDEN BAYDEMİR'E ZİYARET

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Dicle Üniversitesi Öğrenci Konseyi aracılığıyla tüm öğrencilerden "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyasına destek vermelerini istedi. Baydemir, "Hep birlikte köylerimize ışığı götürelim, kitabı götürelim" dedi.

Dicle Üniversitesi Öğrenci Konseyi Temsilcisi Vedat Elibal ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler 'Dicle Üniversitesi Öğrenci Konseyi' flamasını Baydemir'e hediye etti. Baydemir de, "Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olarak bu flamayı memnuniyetle kabul ediyorum. Hatta odamın duvarına asacağım" şeklinde konuştu.

Kendi öğrencilik döneminde konsey olmadığını anımsatan Baydemir, "Şimdi Öğrenci Konseyiniz var. Kesinlikle bu katılımcı demokrasinin gereğidir. Bu mekanizmanın yerleştirilmesi öğrencinin yönetimde söz sahibi olması demektir. Temennim o ki, konsey mekanizmasının aynı zamanda yönetime katılmasına da fırsat verilmesidir" diye konuştu.

Baydemir konsey aracılığıyla tüm öğrencilerden bir talebinin olduğunu söyleyerek, "Şu anda Diyarbakır'da desteklediğimiz bir proje var. Kırsal bölgede 'kütüphanesiz okul kalmasın' projesi. Bütün genç arkadaşlarımızdan bu projeyi desteklemelerini istiyorum. Tüm öğrenci arkadaşlarımız bu konuda destek olurlarsa ben öyle sanıyorum ki bütün köylere, kırsal alanlara ışığı götürmüş olacağız, kitabı götürmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 16:40:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?