7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hergün bin kişiye iftar yemeği

DİYARBAKIR GÖNÜL KÖPRÜSÜ DERNEĞİ HERGÜN BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİYOR

Önceki yıllarda Diyarbakır'da yaptığı yardımlarla ismini duyuran Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneği açtığı Ramazan çadırında her gün bin kişiye iftar yemeği verirken, sonrasında ise konserler düzenliyor. Ayrıca dernek konser aralarında Türk ve Kürt kardeşliğini pekiştirici paneller düzenliyor.

Gönül Köprüsü Derneği Diyarbakır'da Devlet Demir Yolları'na ait boş arazide iftar çadırı kurdu. Önceki gün resmi açılışı gerçekleştirilen iftar çadırına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu, Abdurrahman Kurt ile İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy katıldı. İftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinleyen Tarım Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra yoğun programları nedeniyle alandan ayrıldı. İftar yemeği sonrasında sahne alan Eyvan grubu söylediği türkülerle toplanan halka açık havada bir müzik şöleni sundu. Türkçe ve Kürtçe söylenen hareketli türkülere eşlik eden vatandaşlar Ramazan'ın tatlı yorgunluğunu halay çekerek atmaya çalıştı. Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer yaptığı açıklamada her gün bin kişiye çadırda iftar yemeği verdiklerini bunun yanında ise yine her gün 250 yoksul vatandaşın evine yemek götürüldüğünü söyledi. Çadırda vatandaşlara iftar yemeği sonrası

Ramazan eğlencesi sunduklarına değinen Tuncer, "11 ayın sultanı Ramazan ayını Diyarbakırlı vatandaşlarla hep beraber geçirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledik. İftar sonrasında birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı etkinliklerde ayrıca Ramazan'ın bazı günlerinde Kürt ve Türk kardeşliğini konu alan paneller düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Etkinlik çerçevesinde gece sahne alan Grup Tillo ise seslendirdikleri tasavvuf müziği parçaları ile vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Konser sırasında bazı vatandaşların ağladığı görüldü. Önümüzdeki günlerde dolu dolu geçmesi beklenen Ramazan çadırı etkinliklerine Grup Eyvan, Diyarbakırlı sanatçılar Ali Aktaş, Kadir İpek, Bedri Ayseli ve Grup Tillo katılıyor.

DİYARBAKIR GÖNÜL KÖPRÜSÜ DERNEĞİ HERGÜN BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİYOR
DİYARBAKIR GÖNÜL KÖPRÜSÜ DERNEĞİ HERGÜN BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:59:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?