7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hırsızlık çetesi çökertildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 12 kişilik hırsızlık çetesine düzenlenen eş zamanlı operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı düzenlenen ''Balyoz'' operasyonu ile 12 kişi hırsızlık çetesi kurdukları gerekçesiyle yakalandılar. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Diyarbakır'da yapılanma ve örgütlenme sürecinde olan suç örgütüne yönelik çalışmalar neticesinde, Türk Ceza Kanunu 220 sayılı yasa kapsamında belirtilen ''Örgüt kurmak örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında hırsızlık yapmak, haksız ekonomik kazanç elde etmek, adli mercileri yanıltmak, sahte kimlik kullanmak 6136 sayılı yasaya muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarına ilişkin faaliyet gösterdikleri tespit edilen suç örgütüne operasyona düzenlendi.

10 Şubat 2009 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesi ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eşzamanlı yapılan ''Balyoz'' adlı operasyonda içlerinde suç örgütünün liderliğini yaptığı ileri sürülen şahsın da bulunduğu toplam 12 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli şahısların ev, işyeri ve otolarında yapılan aramalarda, hırsızlık suçunda kullanıldığı tespit edilen çok miktarda ağır metal aparatlar, kesici ve delici aletler ile elektrikli malzemeler, örgütün iletişimi sağlamak amacı ile kullandığı 12 adet cep telefonu ve sim kartları, hırsızlık suçundan elde edildiği tespit edilen 40 bin 990 TL para, 437 gram esrar maddesi, bir adet 7.65 mm çaplı tabanca ve bir adet şarjör, bir adet kuru sıkı tabanca, 25 adet MKE yapımı dolu fişek ele geçirildi.

Yakalanan şahısların Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinde çeşitli kuyumcu ve kasa hırsızlığına karıştıkları ileri sürülürken 4 ayrı suçun tespit edildiği öğrenildi. Yakalanarak gözaltına alınan toplam 12 şüpheli haklarında belirtilen suç kapsamında gerekli işlemler yapılarak adli mercilere sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 12:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?