8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hırsızlık çetesine 'Topuz" darbesi

DİYARBAKIR'DE ÇETEYE

Diyarbakır polisi, düzenlediği 'Topuz' operasyonuyla, yankesicilik, kapkaç ve yağma olayları gerçekleştiren 18 kişilik bir çete ile 2 ayrı marketi silahla gasp ettikleri öne sürülen 5 kişilik gasp çetesini çökertti. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, suç işlemek için örgüt kurmak, yağma, kapkaç ve yankesicilik suretiyle hırsızlık ve küçük yaşta çocukları suça azmettirme suçu işledikleri ileri sürülen, liderliğini E.T'nin yaptığı iddia edilen

18 kişilik hırsızlık çetesine yönelik 'Topuz' adlı operasyon gerçekleştirildi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, Diyarbakır kent merkezinde 15, Bismil ilçesinde de 1 olmak üzere, toplam 16 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 50 ayrı yankesicilik, kapkaç ve yağma olaylarını gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranan 18 kişi kıskıvrak yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Yakalanan 18 çete üyesinin, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiği ve 10'unun mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildikleri bildirildi. 8'inin ise yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bağlar ilçesinde yaklaşık 4 ay önce 2 ayrı marketin silahla gasp edilmesi olayı da polis tarafından aydınlatıldı. Yapılan operasyonlarda, 2 marketi silahla gasp eden V.S., Y.D., M.E., V.K. ve M.C. isimli 5 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Market gaspı zanlılarının Asayiş Şubesi'ndeki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildikleri bildirildi.

Asayiş Şubesi Hırsızlık ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirlikleri tarafından yapılan operasyonlarda, son bir ay içerisinde toplam 62 hırsızlık zanlısının yakalanarak adalete teslim edildiği belirtildi. Operasyonlarda ayrıca 100'ün üzerinde hırsızlık olayının aydınlatıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:04:01
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?