5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Hizbullah davasında bir tahliye

Bölgede işlenen birçok cinayetlerle ilgili olan Hizbullah Ana Davası'na Diyarbakır'da devam edildi.


156 kişinin öldürülmesi, 80 kişinin yaralanması ve çeşitli bombalama, saldırı eylemlerinden sorumlu tutulan, 26'sı için ömür boyu, 4'ü için de 15 yıl hapis cezası istenen 30 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklardan 22'si katılırken, 5'i tutuklu, biri gıyabi tutuklu, 2'si de tutuksuz olmak üzere toplam 8 sanık ise katılmadı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ejder Arpa'nın halen yakalanamadığına ilişkin mahkemeye yazı gönderildiği bildirildi.

Bir önceki celsede mütalaası istenen savcı, dosyanın kapsamlı olması ve incelemenin halen tamamlanmamış olması nedeniyle yeniden süre talebinde bulundu. Savcı ayrıca sanıkların tamamının kendilerine isnat edilen suçun vasfı ve mevcut delil durumu gözünde tutularak, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatları ise tahliye talebinde bulundu. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, örgütün bombacısı olduğu iddiasıyla 7 yıldan beri tutuklu olarak yargılanan Fahrettin Özdemir'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca verdiği bilgilerle örgütün çökertilmesini sağlayan itirafçı A.T. ile yakalandıktan sonra cezaevinde intihar eden Hüseyin Velioğlu'nun özel kuryesi Cemal Uçar'la ilgili tüm örgütsel doküman ve raporların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden istenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan Edip Gümüş, Cemal Tutar, Mehmet Sudan, Mehmet Varol, Kemal Gülşen, Fahrettin Özdemir, Sinan Yakut, Mahmut Demir, Şeyhmus Kınay, İsmail Kınay, Mustafa İpek, Abdulkerim Kaya, Feysel Bozkuş, Yunus Avcı, Fuat Balca, Mehmet Ezme, Musa Özer, Gazi Kavan, Veysi Özel, Yusuf Begiç, Abdulvahap Ekinci, Rıfat Demir, Garip Özer, Mehmet Tahir Ak, Beşir Acar, Turan Arı'nın TCK'nın 146/1 maddesi gereğince ömür boyu, tutuksuz sanıklar Nurettin Karabulut, Abdulkuddüs Yersiz, Ramazan Akyol ve gıyabi tutuklu Ejder Arpa'nın ise 15 yıl hapsi isteniyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 10:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahir IP: 88.230.65.xxx Tarih : 30.11.2007 19:31:29

yüzlerce insanın kanını emdi bu vahşiler iran hükümeti alsında bunları idam etsin