9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Hizbullah operasyonu: 11 gözaltı

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Diyarbakır, Mardin, Batman ve Ankara'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Yasadışı dini motifli terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanmaktayken CMK 102. maddenin yürürlüğe girmesinden sonra tahliye edilen ve daha sonra haklarında tekrar tutuklama kararı çıkartılan sanıklarla ilişki ve irtibatlı oldukları değerlendirilen şahısların yakalanmalarına yönelik olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara, Mardin, Batman ve Diyarbakır merkezinde eş zamanlı başlatılan operasyonel çalışmalar

neticesinde 20 adreste arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucu 11 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca bilgisayar ve hard diskler, çok sayıda DVD ve CD, örgütsel dökümanlar, yasak yayınlar, cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları ele geçirildiği bildirildi.

Yakalanan zanlılarla ilgili çok yönlü soruşturmaya başlatıldığı belirtilen açıklamada, tutuklama kararı bulunan Cemal tutar ve Edip Gümüş'ün yakalanmalarına yönelik çalışmalara aralıksız devam edileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 17:29:03
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 17:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?