8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hizmetleri engelleyen vali istemiyoruz

İL GENEL MECLİSİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI:

Diyarbakır İl Genel Meclisi Başkanı Semra Azizoğlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Genel Sekreteri Ahmet Akyol'u toplantılara katılmamakla eleştirdi.

Diyarbakır İl Genel Meclisi Başkanı Semra Azizoğlu, meclisin 2010 bütçesi için planladığı köy yolları, içme suyu ve yeni okulların yapımı için alınan kararları ön yargılı tutumlar nedeniyle hayata geçiremediklerini iddia etti.

İl Genel Meclisi'nin aldığı kararların 5302 sayılı yasa gereği Valilik ve Genel Sekreterlik tarafından zorunlu uygulanması gerektiğini savunan Azizoğlu, Vali Mustafa Toprak'ı OHAL valisi gibi davranmakla suçladı.

Vali Toprak'ın toplantılara katılmamasından dolayı hizmette aksamaların meydana geldiğini ileri süren Azizoğlu, şöyle konuştu: "Önceki dönemlerde, meclis toplantılarına idare tarafından sürekli katılım sağlanırken, son meclis toplantılarına kimsenin katılmaması diyalog kopukluğuna, hizmetin aksamasına ve çalışmaların kilitlenmesine neden olmaktadır. Özellikle vali ve genel sekreterin göreve başlaması ile birlikte İl Genel Meclisi'ne ön yargı ile davranılmış bu davranışlar ve yaklaşım ilişkilerini tıkanma noktasına getirmiştir. Sanki devletin değil bir partinin temsilcileri gibi hareket etmektedir. Bu tutum ve davranışları böyle devam ederse, vali ve genel sekreterin tutumunu Diyarbakır kamuoyu gündemine alacak ve halk kendi iradesine sahip çıkmasını bilecektir. Hizmet yapılmasının önünde engel olan bir vali ve genel sekreterini kentimizde istemiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:23:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 21:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?