7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hoşgörü ve Sevgi Balonu

Diyarbakır'da 'Hoşgörü ve Sevgi Balonu'yla dün başlayan gökyüzü turları bu sabah da devam etti. Bugün düzenlenen turlara Vali Hüseyin Avni Mutlu, bir işadamı, gazeteciler, öğrenciler, bir papaz ve bir imam katıldı.

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi bahçesinden havalanan balon yaklaşık 1 saat Diyarbakır semalarında gezdi. Diyar Kapı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan balon turu bu sabah düzenlenen turlar ile tamamlandı. 2 gün süren balon turlarına bir şehit yakını, bir engelli, üniversite öğrenci konseyi başkanı, yılın annesi, yılın öğretmeni, gazeteciler, işadamları, din adamları gibi toplumun önemli kesimlerinden birer temsilci katıldı. Sabah saat 06.00'da başlayan hazırlıkların saat 07.30'da tamamlanmasıyla Diyar Kapı Hoşgörü ve Sevgi Balonu gökyüzüne doğru süzülmeye başladı.

Gökyüzünde Diyar Kapı Kültür Sanat Etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, festival kapsamında balon turu organize ettiklerini ve bu tura 'Sevgi ve Hoşgörü Turları' ismini verdiklerini belirtti. Vali Mutlu, "Bugün Diyarbakır Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında yeni bir faaliyetimizi icra ediyoruz. Sevgi ve hoşgörüye seyahat yapıyoruz balonla. Bu vesileyle de güzel Diyarbakır'ı gökyüzünden konuklarımıza izletiyoruz. Ocak ayından başlayıp Temmuz ayına kadar devam edecek bir dizi kültür sanat etkinliklerine Diyarbakır halkının ilgisini görmekteyiz. Bir kültür şehri, bir medeniyet şehri Diyarbakır. Böyle bir şehrin ihtiyacı olan GAP kapsamında verilmeye çalışılmakta. Bu tarz etkinliklerin kalıcı olması için çabalarımız devam edecek" dedi.

Balonun konukları arasında bulunan Ulu Cami İmamı Osman Yağmur, balon turunu düzeyenlere teşekkür ederek, "Diyarbakır bir kültür ve medeniyet şehridir. Bu çalışma çok güzel bir çalışmaydı. Umarım bunun devamı gelir" şeklinde konuştu.

Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ise tura her kesimden insanın davet edilmesinin güzel bir düşünce olduğunu ifade etti. Balon turuna katılan diğer konuklar ise balon turunun hayli heyecanlı ve zevkli geçtiğini anlattılar. 2 balonla gerçekleştirilen sevgi ve hoşgörü turunda balonlar yaklaşık bin 600 metre yükseldi. Rüzgarın ters yöne esmesi nedeni ile balonlar şehir merkezinin üzerinde uçamazken balon Karaçalı köyü yakınlarında bulunan boş bir araziye indi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 20:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?