8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Hububat Alım Kampanyası' sona erdi

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Diyarbakır Ticaret Borsası'nda başlattığı "2006 -2007 Hububat Alım Kampanyası" sona erdi. 

TMO'nun, Türkiye genelinde en fazla hububat alımını Diyarbakır'da yaptığı bildirildi. Diyarbakır'da yapılan alım miktarının ise 42 bin 750 tonunun, yani yüzde 25'inin Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) gerçekleştirildiği bildirildi. 

DTB'de toplam bin 652 analiz yapılarak, yaklaşık 850 üreticinin mahsulü buradan aldığı bildirildi. DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, destekleme alımlarının en fazla Diyarbakır'da yapılmasının, bu konuda yapılan çalışmaların boşa gitmediğini ve Diyarbakır çiftçisinin bu destekleme alımlarından daha fazla yararlandığını ortaya koyduğunu söyledi. Destek ve yardımlarından ötürü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e teşekkür eden Akyıl, "Borsada yapılan alımın önemi nedir diye soracak olursanız size şunu söyleyebilirim; borsalar, serbest piyasa ekonomisinin kalbidir. Ticaret borsaları da zirai ürünlerin işlem gördüğü yerlerdir. Bu yerlerde satışa sunulan ürünün kalitesi belirleniyor, sonra da aynı kalitedeki ürün Türkiye piyasalarında minimum ve maksimum fiyat aralığı olarak satışa çıkarılıyor ve arz- talep eğrisine göre fiyatını buluyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Yani çiftçimiz, TMO alımlarını pazardan haberdar olarak, ürünün kalitesini bilerek, nezih bir ortamda gerçekleştirerek, sorunsuz ve problemsiz bir alım dönemi geçiriyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 18:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?