7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Husumet barışla sonlandı

Silvan İlçesi'ne bağlı Görmez Köyü sakinleri ile Gezici ailesi arasında yaşanan husumet, barışla noktalandı. 

Çobanlık yaparken kaybolan Veli ve Hakim Gezici kardeşlerin cenazelerinin Görmez Köyü'nde bulunması üzerine köylülerle Gezici ailesi arasında başlayan husumet, Bağdere Köyü Muhtarı Sıdık Karadeniz ile Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan'ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı. 

Silvan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleşen barış törenine, Bağdere Köyü Muhtarı Sıdık Karadeniz, Kooperatif Başkanı Muhittin Kan, köy muhtarları, imamlar, Görmez köylüleri ile Gezici ailesi mensupları katıldı. Muhtar Karadeniz, "Bundan 2 ay önce Görmez Köyü'nde yaşanan bir hadise, Görmez köylüleri ile Gezici ailesi arasında husumete neden olmuş. Bu husumetin barışla sonuçlanması, her iki tarafın da daha fazla kaybı olmaması için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu toplantının amacı, her iki tarafı barıştırmaktır. Kavga ve gerginlik hiç kimseye fayda getirmez. Sevgi, saygı ve kardeşlik çerçevesinde güzel bir yaşam varken, neden birbirimize kin ve nefretle bakalım" dedi. 

Konuşmaların ardından Görmez köylüleri ile Gezici fertleri, tokalaşarak barıştı. Görmez Köyü'nde çobanlık yapan 2 oğlunu kaybeden acılı anne Zekiye Gezici, "Allah, kimseye evlat acısını yaşatmasın" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 11:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?