8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Husumet yerini barışa bıraktı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde Ovabağ ve Dağsuyulular arasındaki husumet, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve yetkililerin araya girmesiyle sona erdirildi. 2 bin metre yükseklikteki Karacadağ'ın eteklerinde yapılan barış yemeğinde taraflar el sıkışırken, Kaymakam Tanrıseven, "Taraflar yaylada, dağda, ovada daha rahat gezebilecek" dedi. 

Çınar'da bir husumet daha ilçe kaymakamı ve yetkililerin araya girmesiyle sona erdirildi. 

İlçeye bağlı Ovabağ Bucağı ile Alatosun Beldesi'ne bağlı Dağsuyu sakinleri arasındaki husumet ve gerginlik, ilçe ileri gelenlerinin girişimleri sonucu barışla sonuçlandı. Karacadağ'ın eteklerinde kurulan kır çadırındaki barış yemeğine, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Erol Özpulat, Çınar Başsavcısı Erdinç Sev, İlçe Emniyet Amiri Metin Mandacı, Alatosun Belediye Başkanı Ahmet Karacadağ, Ovabağ ve Dağsuyu sakinleri katıldı. Rakımın 2 bin olduğu Karacadağ'daki barış yemeğinde bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, tarafları yapıcı tutumlarından dolayı kutladı. Olayların daha fazla büyümeden sona erdirilmesi için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Tanrıseven, "Karacadağ barışının bu bölgeye örnek olmasını diliyoruz. Artık taraflar yaylada, dağda, ovada daha rahat gezebilecek" şeklinde konuştu. Cumhuriyet Başsavcısı Erdinç Sev ve İlçe Jandarma Komutanı Erol Özpulat da, barışın kalıcı olması temennisinde bulundu. 

Karacadağ'daki barış töreni, tarafların el sıkışmasının ardından verilen yemekle sona erdi. Taraflar, Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve yetkililere teşekkür ederken, Barış yemeğinde Kaymakam Tanrıseven'in korumaları da çocuklara şeker dağıttı.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 14:47:22
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 14:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?