7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Huzur 21 A' operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm şubelerin katıldığı Huzur 21 A uygulamasında aranan birçok şahıs yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'ın huzur ve güveninin sağlamak amacıyla kentin her köşesinde düzenlenen Huzur 21 A uygulaması başarıyla tamamlandı. Akşam 20.00 sıralarında başlayan ve 00.00 saatlerine kadar devam eden şok uygulamalarda yaklaşık 800 polis görev aldı. Operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan 8 şahıs, 1 yabancı uyruklu vizesiz şahısla 3 ehliyetsiz kişi yakalanırken, 7 adet değişik çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait 52 adet fişek ile 60 gram esrar maddesi ele geçirildi, 1 çalıntı motor ve 22 araca da ceza kesildi. 

Emniyet İl Müdürü Zeki Çatalkaya, kentin huzur ve güveni için Diyarbakır polisinin gece gündüz demeden özveriyle çalıştığını ifade ederek, "Düzenlediğimiz bu tür uygulamalar, Diyarbakırlılar'ın önce güvenini, sonra huzurunu sağlamak içindir. Amacımız, kentin asayişini, huzurunu ve düzenini bozmak isteyen kişilere aman vermemektir. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların çarşı pazarda dikkatli olmalarını istiyorum. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bayram alış verişine çıkan vatandaşlarımızın güvenliği için tüm planlamalarımız yapıldı. Ekipler, gece geç saatlere kadar halkımızın yoğun olduğu çarşı ve pazarlarda görev yapacak. Vatandaşlarımızın kapkaç mağduru olmaması için çoğu polisimiz ise değişik tiplerde olacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 12:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?