7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İçişleri Bakanı Diyarbakır'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yerel seçimler öncesinde bölgedeki son durumu değerlendirmek için bölgedeki valilerle düzenlenen toplantıya katılmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Saat 10.30'da havayoluyla Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay için havaalanı çevresi ve geçiş güzergahlarında geniş güvenlik önlemleri alındı. Konvoyla AK Parti İl Başkanlığı binasına geçen Bakan Atalay, partililerce karşılandı. AK Partili kadınlar Bakan Atalay'ı zılgıtlarla karşıladı. AK Parti binasında kısa bir konuşma yapan Bakan Atalay, "AK Parti bir markadır" dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Kutbettin Arzu'yu açıkladıklarını hatırlatarak, seçimde iddialı olduklarını belirtti. Seçimlerin bir şölen havasında geçmesini istediklerini ve bunun için hükümet olarak tedbirleri aldıklarını aktaran Atalay, Başbakan Erdoğan'ın belediyecilikten geldiğini ve hükümetleri döneminde hiçbir belediye arasında ayrımcılık yapmadıklarını kaydetti. Atalay, "Her belediyeye düşen payda paralarını gönderdik. Bazı belediyeler bunu iyideğerlendirdi, bazıları ise bunu değerlendirmedi. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yoktur" şeklinde konuştu.

Hükümet olarak Diyarbakır'a ayrı bir önem verdiklerini ve yaptıkları çalışmalarla Diyarbakır'ı gerçek bir şehir yaptıklarını ifade eden Beşir Atalay, "Diyarbakır'ın her köşesine devlet hizmetlerinin gitmesini sağladık" diye konuştu.

Atalay, saat 14.00'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki valilerle 29 Mart yerel seçimleri öncesinde son durumu değerlendirmek üzere bir toplantı yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?