7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İftar çadırları kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Günde bin 500 kişinin faydalanacağı 3 ayrı yerde çadır kurulurken Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de halkın gönül rahatlığıyla gıda tüketimi yapmaları için denetimlerini sıklaştırdı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi yurttaşların rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmesi için bir dizi çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yoksul kişilerin iftar açabilmeleri için 3 çeşit yemekten oluşan menüsüyle çadırlar kurulacak. Batıkent, Dağkapı Meydanı ve Ulu Cami önünde açılacak çadırlarda günlük bin 500 kişi iftarını açabilecek. Ramazan'da yurttaşların gönül rahatlığıyla gıda tüketmeleri için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilçe belediyeleri ile birlikte aralarında sağlık ekiplerinin de bulunduğu denetim ekipleri oluşturuldu.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Sağlam gıda üretim ve tüketim yerlerindeki günlük rutin denetimleri Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırdıklarını belirterek bu kontrollerin Ramazan ayı süresince devam edeceğini söyledi. Sağlam, denetimlerinin gıda fiyatlarına yönelik olarak da süreceğini, fahiş fiyat uygulayanlara karşı tedbir alacaklarını bildirdi. İftar çadırlarında da ekiplerinin görev alacaklarını söyleyen Sağlam, "Yurttaşların rahat ve huzur içinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çalışacağız" dedi.

Halkın dini duygularını sömüren ve ehil olmayan kişilerin mezarlıklarda para karşılığı Kur'an okumasını da engelleyeceklerini söyleyen Sağlam, kent dışından gelerek dilencilik yapanlara da müdahale edeceklerini bildirdi. Sağlam ayrıca kentte sağlık açısından risk taşıyan kaçak kesim yapanlara yönelik de uyarı ve müdahalede bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında yurttaşların kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için ulaşım imkanının yetersiz olduğu Yeniköy Mezarlığı'na araç tahsis edilecek. Ücretsiz 2 servis otobüsü Balıkçılarbaşı ve İskanevleri'nde perşembe günleri saat 17.00 ile 19.30 arası hizmet verecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?