7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İhale operasyonuna 3 tutuklama

ERGANİ'DE İHALEDE YOLSUZLUK YAPTIKLARI İDDİASIYLA BAŞHEKİMLE BİRLİKTE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Diyarbakır'ın Ergani ilçe Devlet Hastanesi bahçesinde geçen yıl yapılan prefabrik ek bina ihalesinde usulsüzlük yapıldığı yönünde iddialar üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 4 kişi savcıya ifade verdi.

Ergani Devlet Hastanesi'nde ihalelerle ilgili usülsüzlük ve yolsuzluk iddiaları üzerine dönemin Kaymakamı Enver Ünlü'nün talimatı ile soruşturma izni verilmişti. Soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığı'ndan görevlendirilen bir müfettiş, iddialarla ilgili olarak inceleme yaptı. İncelemenin ardından toplam 7 ihalede usülsüzlük yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Başhekim D.Ö., bazı müdür yardımcıları ile bazı ihale komisyonu üyeleri ve bazı firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu 32 kişinin

ifadesine başvuruldu. Açığa alınan eski Devlet Hastanesi Başhekimi D.Ö., eski müdür yardımcıları H.A.ve S.K. ile müteahhit İ.A., Cumhuriyet Savcısı Erdem Dalkılıç'a ifade verdiler. Yolsuzluk ve usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Ergani Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen D.Ö. H.A., S.K. ve İ.A. adlı 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 14:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?