7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İHD eylemi 7. haftasında

Diyarbakır'da faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve kayıpların bulunması için İHD tarafından başlatılan oturma eylemi 7. haftasına girdi.

Koşuyolu Parkı İnsan Hakları anıtı önünde düzenlenen oturma eylemi öncesi 1993 yılında Silvan'da faili meçhul cinayet kurban giden Dr. Zeki Tanrıkulu'nun, kızı Berfin Delal Tanrıkulu'u, babasına yazdığı mektubu okudu. Babasını hiç görmeyen Berfin, yazdığı mektubu okurken göz yaşlarını tutamadı.

İnsan Hakları Derneği tarafından eş zamanlı olarak 28 ilde kayıpların bulunması için düzenlenen oturma eylemlerinden biri de Diyarbakır'da bu gün düzenlendi 7. haftaya giren ve her Cuma günü düzenlenen oturma eylemlerinde bu hafta Tıp Bayramı nedeni ile faili meçhul cinayete kurban giden Dr. Zeki Tanrıkulu, anıldı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, eylem öncesi yaptığı açıklamada Diyarbakır Cumhuriyet başsavcısının "yer gösterilmesi halinde hemen kazı yaparız" açıklamasını hatırlatarak Silvan yolu üzerinde bir mezarı krokileri ile beraber Diyarbakır Cumhuriyet başsavcısına bildirdiklerini ama bu bildirimin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hala kazı çalışmaları yapılmadığını söyledi.

Muharrem Erbey'in, açıklamasının ardından Dr. Zeki Tanrıkulu'nun kızı Berfin Delal Tanrıkulu, babasına yazdığı mektubu okudu. Berfin, babasının öldürüldüğü tarihte henüz annesinin karnında olduğu için babasını hiç göremediğini anlattıktan sonra baba özlemini anlattığı mektubunu okudu.

Mektubun sonlarına geldiğinde ise Berfin, göz yaşlarını tutamayarak hiç görmediği babası için ağlamaya başladı. Duygusal anların yaşandığı eylem 5 dakikalık oturma eylemi ile tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 14:22:57
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 14:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?