8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İHD oturma eylemi 10. haftasında

 İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından kayıp aileleriyle birlikte 10 haftadan bu yana her Cumartesi günü gerçekleştirilen oturma eylemi bu haftada da yapıldı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından kayıplar için kayıp aileleriyle birlikte 10 haftadan bu yana yapılan oturma eylemi bu hafta da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerekleştirildi. Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Vahdettin Kılıç, Türkiye'nin yakın geçmişinde yaşanan kayıpları, yargısız infazları ve faili meçhul cinayetleri yeniden hatırlamaya başladığını belirterek, "Biz katledilen sağlık emekçilerini hiç unutmadık. Onlar mücadele arkadaşımız ve yoldaşımızdır.

Bugün burada İHD tarafından kayıpların bulunması, faillerinin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap sorulması amacıyla başlatmış olduğumuz eylemde arkadaşlarımız için adalet isteyeceğiz. Burada savcılara sesleniyoruz, katledilen tüm insanlar gibi sağlık emekçilerinin de katillerinin adalet önüne çıkarın ve yargılayın. Çok büyük acılar yaşadık, yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Sendikamız katledilen sağlık emekçilerinin katillerinin bulunması ve hesap sorularak
adalete ulaşılması için dün olduğu gibi bundan sonrada mücadelesini sürdürecektir" dedi.

Kayıpların isimlerini okuyan Vahdettin Kılıç, "Necati Aydın, Ayşenur Şimşek, Şehmus Akıncı, Mehmet Emin Ayhan, Namık Erdoğan, Veysi Sızlanan, Zeki Tanrıkulu, İdris Çelik, Yakup Yondem, Oktay Türkmen, Hasan Kaya, Hamit Pamuk, Recai Aydın, Semra Bayram, Yasemin Demir, Eduard Tanrıverdi, Eyüp Gökoğlu, Ferman Altun ve İkram Damlacı'yı unutmayacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?