4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

İHD'den, 'kemikleri bulduk' iddiası

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Yalımlı Köyü’nde 1994 yılında kayboldukları iddia edilen Bahri Budak ile torunu Metin Budak’ın kemiklerine ulaştığını öne sürdü.

Alınan bilgiye göre, 1993 yılında Yalımlı Köyü’nün boşaltılmasıyla Silvan’a göç eden Budak ailesinden 70 yaşındaki Bahri Budak ile 14 yaşındaki torunu Metin Budak’tan 29 Mayıs 1994’te bahçelerini sulamak için köye gittikten sonra bir daha haber alınamadı.

 Dede ve torunu, kaybolmasından sonra yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Lice’ye bağlı kırsal bölgede Budak ailesiyle birlikte 9 Mayıs günü inceleme yapan İHD heyeti, burada dede ile torunun kemiklerini bulduğunu iddia etti.

Heyetle birlikte giden Kadri Budak’ın, babası Bahri ve oğlu Metin Budak’ı kemiklerinin yanındaki eşyalardan teşhis ettiği belirtildi. İnceleme yapan İHD heyeti de bulunan kemikleri görüntüleyerek, aynı gün Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. İHD, ayrıca savcılıktan kemiklerin bulunduğu yerde keşif yapılması talebinde de bulundu.

İHD Diyarbakır Şubesi yetkilileri, savcılığın inceleme ve keşif yapmasına yönelik bugün bir basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:55:07
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?