4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

İHD'ye ilginç başvuru

Diyarbakır’da bir vatandaş, uçak seslerinin meydana getirdiği gürültü nedeniyle geceleri uyuyamadığını ve korktuğunu öne sürerek, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvurdu.

İHD Diyarbakır Şubesi’ne ilginç bir başvuru daha geldi. Muharrem Bulduk adlı vatandaş, havaalanından uçuş yapan uçakların oluşturduğu gürültüden rahatsız olduğu gerekçesiyle İHD’ye başvurdu.

Geçtiğimiz günlerde şubeye başvuran Bulduk, havaalanının şehir dışına çıkarılması gerektiğini savunarak, "Uluslararası standartlara ve ulusal mevzuatlara göre, mevcut havaalanının şehir dışında olması gerekir. Havaalanının yaşattığı gürültü kirliliği, halk sağlığını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu durumun çözülmesi ve havaalanının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bu, bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Her türlü girişimde bulunacağım. Uçakların iniş ve kalkışlarında oluşan gürültü nedeniyle çocuklarım ders çalışamadığı gibi, çok da korkuyor. Savaş uçaklarının bazı geceler çok uzun süreli iniş ve kalkışları bizleri tedirgin ediyor ve psikolojimizi bozuyor" dedi.

Muharrem Bulduk adlı vatandaş, İHD’nin yanı sıra Diyarbakır Barosu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na da başvurduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 19:49:30
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 16:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sınırın öte yanındaki amerikan uçaklarından rahatsız olmuyorsunda IP: 81.215.161.xxx Tarih : 4.07.2005 23:57:26
türk uçaklarından mı rahatsız oluyorsun.o uçaklar gece gündüz senin gibi adamları bekliyor.allah razı olsun diyeceğine bir de şikayet ediyorsun.senin gibiler abd askerlerini bayraklarla karşılar.