8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İki günde 114 kişi düşerek yaralandı

Diyarbakır'da önceki gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Son 2 gün içerisinde 114 kişi düşerek çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini etkisi altına alan kar yağışının getirdiği buzlanma nedeniyle hastanelerin Acil Servisleri, düşerek yaralananlarla dolup taştı. 

Buzda kayma sonucu düşerek yaralanan 71 kişi Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 43 kişi de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Devlet hastanesine başvuran 8 hastada kalça, kol ve bacak kırığı tespit edildiği bildirildi. 

Diyarbakır Devlet Hastanesi Ortopedi Dr. Murat Erkek, kayarak düşen hastaların genellikle kırıkçı-çıkıkçılara gittiğini ve ileriki zamanlarda vahim sonuçlarla kendilerine başvurduğunu ifade ederek "Yoğun kar yağışıyla birlikte, hastanemize düşerek çeşitli yerlerinden yaralandığını beyan eden 71 kişi başvuru yaptı. Hastaların bir çoğunu ayakta tedavi ettik ama, 8 vatandaşımızı düşme sonucu kalça, kol ve bacaklarında kırık tespit ettiğimiz için ameliyat aldık. Kar yağışı ve buzlanmanın olduğu günlerde vatandaşlarımız küçük adımlarla yürümeli, kaymaya sebep olan giymemelidirler. Yaşlı ve çocukların gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Çünkü kemikleri hassas olan bu kişilerin sağlıklarına kavuşmaları biraz zor oluyor. Ayrıca, bu vakalar sonucu vatandaşlarımız daha çok kırıkçı, çıkıkçılara gidiyorlar. Bu vatandaşlar birkaç ay sonra vahim sonuçlarla kliniğimize başvuruyorlar. Yaşlı insanları sağlıklarına kavuşturmamız haliyle zorlaşıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?