7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İlginç koleksiyon için 7 yıllık çaba

Diyarbakır'da Seyfettin Ergin isimli esnaf, tarihi eser ve antikalar yerine kentin delilerinin fotosunu koleksiyon haline getirdi. 

Çoğu insan antika eşya ve tarihi eser parçalarını toplayarak koleksiyon haline getirirken, Diyarbakırlı Seyfettin Ergin ise kentteki delilerin fotoğraflarını çekip koleksiyon haline getirdi. 

Telefon satıcılığı yapan Ergin, 7 yıldır delilerin fotoğraflarını çektiğini ve herkesin hobisinin farklı olduğunu söyledi. 

Ergin, manevi değeri parayla ölçülemeyen bir koleksiyon topladığını belirterek, "Bunlar örnek insanlardır. İnsanların bunlardan örnek alması gerekir. Çünkü bunlar bağımsız ve çaresiz insanlardır. Gerektiğinde gücüm yettiği kadar bakımlarını da üstleniyorum. Koleksiyonumda yer alan delilerden çoğu hakkın rahmetine kavuştu. Bu ay içerisinde 'Selim' ve 'Bilal' isimli iki delimizi de kaybettik. Hobi olarak başladığımız ve sonra koleksiyon haline getirdiğim deli resimlerine dükkanıma sırf bakmak için gelenler var. Şu anda elimde 100 delinin resmi bulunuyor. Ancak dükkanda yer olmadığı için hepsini bir yerde sergileyemiyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 17:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?