4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Ilıcak: Diyarbakır, Bursa'dan gözüktüğü gibi değil

Birkaç gündür Türkiye'yi gezmeye başladığını ifade eden Nazlı Ilıcak, Birkaç gün önce Diyarbakır’a gittiğini ve burada çok şey öğrendiğini söyleyerek, "Çok okuyanın mı, yoksa çok gezenin mi daha iyi bildiğini iyice düşünür oldum. Çünkü Türkiye’yi gezdikçe pek çok şey öğrenmeye başladım. Bizlerin İstanbul’dan ya da Bursa’dan göründüğü gibi bir yer değil Diyarbakır" dedi.

Yıllarca üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen Diyarbakırlılar’la biraraya gelip sohbet ettiklerini belirten Ilıcak, "Beni hayrete düşüren şey, terör üzerinde siyaset yapılmasıydı. Diyarbakır’daki bayrak olayının da bir provokasyon olduğunu artık her kez biliyor. Şunu bilmeliyiz terör her yerde terördür. Terör uluslararası camiada her zaman kınanan ve kişilerin siyaset dışına itilmesine yol açan bir unsurdur. Bizim için terör olan, Fransız ya da İngilizler için de terör olmalı" şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, konuşması sebebiyle gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak’a bir teşekkür sertifikası verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 21:54:34
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?