7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İlköğretim okulunda cinayet!

Diyarbakır'a bağlı Çarıklı köyü Fabrika İlköğretim Okulu'nda eğitim gören iki öğrenci arasında çıkan tartışma kanlı bitti.

Bıçakla yaralanan öğrenci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çarıklı köyünde sabah saatlerinde derse girmek için Fabrika İlköğretim Okulu'na gelen 13 yaşındaki iki öğrenci arasında önceki gün başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Öğrencilerin gözleri önünde bıçaklanan R.Ç, Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayda hayatını kaybeden R.Ç'nin sıra arkadaşları, arkadaşlarını bıçakladığı ileri sürülen R.B. ile ilgili iddialarda bulundu. R.B. isimli öğrencinin okulda çete kurup öğrencilerden haraç aldığını ve okul yönetiminin de bundan haberdar olduğunu iddia eden öğrenciler hayatını kaybeden R.Ç ve arkadaşlarını bıçaklayan R.B.'nin önceki gün de okulda kavga ettiğini söyledi.

Okul binası içersinde meydana gelen olayın ardından Çarıklı Fabrika İlköğretim Okulu'nda 2 gün süreyle eğitime ara verildi. Okul yasa bürünürken olayla ilgili olarak polis okulda incelemelerini sürdürüyor. Zanlı R.B. ise olayın hemen ardından sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Göğsünden aldığı tek bıçak darbesi ile hayatını kaybeden R.Ç'nin büyükannesi ise torununun mezarı başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Kavganın nedeni öğrenilemezken, hayatını kaybeden R.Ç'nin cenazesi Diyarbakır Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Çarıklı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan zanlı R.B.'nin, maktul R.Ç'nin kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü, sinirlenip bıçakladığını söylediği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.247.65.xxx Tarih : 17.04.2009 11:37:24

bence artık okullarada polis şart. okullardda güvenlik görelileri nöbet tutmalı.