7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İmam Hatipliler sokağa döküldü

DİYARBAKIR'DA İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri Danıştay'ın almış olduğu katsayı kararına tepki göstermek amacıyla caddelere döküldüler.

Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün katsayı uygulamasının durduran kararını eleştiren Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrencileri bir basın açıklaması düzenledi. Ofis semti AZC Plaza önünde toplanan erkek ve kız öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, slogan atarak ve pankart açarak karara tepki gösterdi. Dicle-Fırat Barış ve Diyalog Grubu adına basın açıklamasını okuyan Muhittin Batmanlı, "Danıştay'ın almış olduğu bu karar eğitimde ayrımcılığa ve öğrenciler arasında huzursuzluğa sebep

olmaktadır. Ülkemizde oluşan bu barış ve huzur ortamının bozulmaması adına bu kararın aciliyetle düzeltilmesini istiyoruz. Meslek liseleri bu ülkenin gerçeğidir. Diğer öğrencilere tanınan imkanlardan onları mahrum edemezsiniz. Danıştay'ın almış olduğu bu karar adil değildir" dedi.

Öğrenciler daha sonra sık sık Danıştay aleyhine slogan attıktan sonra dağıldılar.

DİYARBAKIR'DA İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:41:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 11:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alim IP: 95.70.160.xxx Tarih : 3.12.2009 22:35:09

bu da diyarbakırın güzel yönü..demekki diyabakır da güzel insanlarda var...ee bazıları şeytana bazıları hakka hizmet eder..sizleri tebrik ediyoruz güzel insanlar..biz diyarbakır deyince sizin gibi güzel insanları hatırlayacağız..hainleri deyil..