7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İnanılmaz bir başarı öyküsü

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 7 kişilik bir ailenin çocuğu olan Mustafa Güngörmüş, hayatı boyunca hiç okula gitmeden, dışarıdan aldığı diplomalarla çalışarak, bu yıl girdiği ÖSS sınavında Türkçe öğretmenliği bölümünü kazandı.

Ergani ilçesinde 7 kişilik bir ailenin çocuğu olan Mustafa Güngörmüş'ün, azmin zaferiyle değişen hayatı, herkese örnek teşkil edecek türden. Güngörmüş, hayatı boyunca hiç okula gitmedi. Umudunu tamamen kaybetmek üzereyken, hayata sımsıkı sarılan Güngörmüş, bir yandan aile bütçesine katkı sağlamak için çobanlık yaparken, bir yandan da okuma yazmayı kendi kendine öğrendi. Okula gitmesine karşı çıkan babasından gizli, Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu kurslara giderek dışarıdan diploma aldı. Ailevi

durumuna rağmen, çobanlık yaparak biriktirdiği harçlıklarla dershaneye giden ve gece gündüz ders çalışan Mustafa Güngörmüş, bu yıl girdiği ÖSS sınavında büyük bir başarı elde ederek Dicle Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümüne girmeyi başardı. 7 nüfuslu ailesiyle birlikte maddi sıkıntı içinde yasayan Mustafa Güngörmüş, "Ailemin maddi durumu düşük olduğundan okula gidemedim. Okuma yazmayı dışarıdan öğrendim. Okula gitme duygusunu hiç yaşayamadım. Okul sırasında oturmak ve tahtada yazı yazmak duygusunu ancak dershanede yaşadım. Yıllar sonra yaşadığım bu duygu sebebiyle tahtada yazı yazamıyordum. O yüzden dershaneye herkesten önce gelip kendi kendime alıştırma yapıyordum. Ben, hayvancılıkla uğraşan ailemin bütçesine katkı sağlamak için çobanlık yaparken akranlarım okula gidiyordu. En büyük kardeşim okuyamamanın acısını çekiyor. Ben bunu yaşamak istemedim. Bu yüzden babamdan gizli, halk eğitim merkezinin açtığı kurslara giderek dışarıdan diploma aldım. Önümde büyük bir engel vardı. Bu engeli aşabilmek için bir yandan hayvanlarla uğraşıyor, bir yandan da derslerime çalışıyordum. Biriktirdiğim harçlıklarla dershaneye gittim. Yaşadığım zorluklardan sonra buralara gelebilmek çok farklı bir duygu. Bundan sonraki hedefim yüksek öğrenimimi tamamlayarak öğretmen olmak. Aileme rahat bir hayat yaşatmak, kardeşlerimin öğrenim görmesini sağlayarak onların da benim gibi hayatlarını kurtarmasını sağlamak" dedi.

Oğlunun elde ettiği başarının kendisini gururlandırdığını ifade eden Baba Abdulkadir Güngörmüş, "Maddi imkansızlıklardan dolayı Mustafa'nın okula gitmesine müsaade etmemiştim. Köyde hayvancılıkla uğraşarak geçimimizi sağlıyorduk. Mustafa, kendisini okula yazdırmamı istediğinde karşı çıkmıştım. Ancak dışarıdan diploma almak için benden gizli halk eğitim merkezine gidiyormuş. Akrabalarımıza misafirliğe giderken, çocukları yüksek öğrenim gören akrabalarımızın kimilerinin çocuğunun öğretmen, kimilerinin de doktor olduğunu övünerek söylemeleri içimi sızlatıyordu, eziklik yaşıyordum. Ancak elden bir şey gelmiyordu. Mustafa'nın üniversiteyi kazanması beni çok gururlandırdı ve duygulandırdı. Artık ben de bir cemiyette otururken 'benim oğlum öğretmen olacak' diyebileceğim" diye konuştu.

Hayatı boyunca başarıya ulaşabilmek çok çalıştığını belirten Mustafa Güngörmüş, önünde sadece maddi engeller kaldığını, eğer destek alamazsa ailesinin kendisini okutabilecek gücünün olmadığını belirterek, kendisine burs verilmesini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 12:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?