8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İnsan Hakları Kurulu bir araya geldi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde İnsan Hakları Kurulu üyeleri Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında bir araya geldi. Belediye Başkanı Vecdi Arzu, ilçe daire amirleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlarla birlikte her ay periyodik şekilde yapılan kurul toplantısı bu kez bir kahvehanede gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir kahvehanede Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Şahin Bodur ile İlçe Emniyet Amiri Aytaç Bagalalı da katıldı. Toplantıda insan hakları ile ilgili bilgi verilirken bu konuda yapılan faaliyetler anlatıldı. Vatandaşlar, elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Kaymakam Tanrıseven, "Hak ve özgürlükler konusunda her vatandaş devlet güvencesi altındadır.

Gerek kişisel haklar gerekse kurumların işlevi ile ilgili haklarınızın daha sağlıklı yürümesi ve sizlerden gelen talepleri değerlendirerek sizlere en iyi şekilde hizmet verilmesi amacındayız. TEDAŞ konusunda ise, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve il Milletvekilleri TEDAŞ'la ilgili sorunun halledilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Trafolar iki katına çıkarılarak personel takviyesiyle elektrik kesintisi sorunu halledilecektir" dedi.
İlçe Emniyet Amiri Aytaç Bagalalı ise, güvenlik açısından Çınar'ın gurur duyulacak bir ilçe olduğunu söyledi. Bagalalı, özellikle madde bağımlılığı açısından ilçede hiçbir olayın yaşanmamasının vatandaş ve devlet işbirliği ile sağlandığını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 11:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?