7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İnsan tacirlerine darbe

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımı ile 6 ilde düzenlenen 'Öncü' adlı operasyonda örgütlenme aşamasında oldukları ileri sürülen 13 kişilik göçmen kaçakçılığı çetesi çökeltildi. 

İnsan ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şahıslar Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin de katıldığı ve Diyarbakır, Van, Bilecik, Kocaeli, Ankara ve Mersin'de yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde henüz örgütlenme aşamasında oldukları belirtilen 13 kişilik insan taciri çetesi çökeltildi. 

6 ilde eş zamanlı olarak yapılan 'Öncü' adlı operasyon sonunda Afganistan, Pakistan, Burma, Bangladeş ve İran uyruklu şahısları Van'dan kaçak yollara Türkiye'ye sokan ve oradan da İstanbul'a gönderen çete üyeleri uzun süreli bir takibin ardından yakalandı. Operasyonlar neticesinde yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bulunan 11 adet cep telefonu, 14 adet sim kartı, 2 adet hafıza kartına emniyet tarafından el konuldu. Yakalanan 13 şüpheli yargılanmak üzere Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?