7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İpekçi Baydemir'i ziyaret etti

Ünlü modacı Cemil İpekçi Diyarbakır'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. İpekçi, Baydemir'e, "Ben sizi hep kavga ederken görüyorum ve çok merak ediyordum" dedi.

Ünlü Modacı Cemil İpekçi Diyarbakır'da dün Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Valiliğe yaptığı ziyaretin ardından bugün de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. İpekçi'ye kentle ilgili bilgi veren Baydemir, Diyarbakır'ın 7 bin yıllık bir kültüre sahip olduğunu anlattı. Modacı Cemil İpekçi ise moda tasarımı konusunda aldığı ödüllerin büyük bir kısmını Doğu kültürüne borçlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Ben Cemil İpekçi her ne olduysam ya da ödüller aldıysam bunun yüzde 80'ini Güneydoğu'ya, Doğu'ya, Anadolu'ya borçluyum. Batı'ya hiçbir borcum olduğunu söyleyemem. Bütün desenlerimde koleksiyonlarımda, dünyada aldığım ödüller hep bu yörelerin etnik gruplarının izini taşımıştır. Onun için belli bir yaşa gelince de bunu geri verme zorunluluğunu da yaşıyorum. Çünkü bana sadece ödüller kazandırmadı. Beni aynı zamanda da hayata bağladı.''

BEN SİZİ HEP KAVGA EDERKEN GÖRÜYORDUM VE SİZİ ÇOK MERAK EDİYORDUM

Kavgacı insanları sevdiğini anlatan Cemil İpekçi Baydemir'e, "Ben sizin hep politik yüzünüzü görüyordum. En merak ettiğim kişi Osman Bey. Ben, Osman beyin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmiyorum. Sadece televizyonda gördüğüm kadarı ile kavga eden bir adam var. Osman Bey de, benim gerçek yüzümü görmüyor, başka yüzümü görüyor basından. Kendisini çok tanımak istiyorum, çünkü ben kavgacı insanları çok severim. Kavga etmeyen insanlardan da korkarım. Açık sözlü olmayanlardan da çok korkarım, hayatında bedel ödemeyen insanlardan daha da çok korkarım ama siz her şeyi ödemeye hazırsınız. Onun için de size ayrı bir insani sevgim var" şeklinde konuştu.

Ünlü modacı, ziyaretinde ayrıca Haziran ayında Diyarbakır'da defile gerçekleştireceği müjdesini de verdi. Ziyaretin sonunda Osman Baydemir, Cemil İpekçi'ye el yapımı bir kilim hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?