7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İpekçi'den ipek puşi defilesi

DİYARBAKIR'DA İPEK PUŞİ DEFİLESİ

Diyarbakır'da ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından düzenlenen 'Diyarbakır İpek Puşi' defilesinde mankenler Kürtçe müzik eşliğinde podyumda yürürken, şarkılarını seslendiren Tuğba Özay Kürtçe konuştu.

Keçi Burcu'nda düzenlenen defileye Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Esnarioğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde podyuma çıkan mankenler ilgiyle izlendi. Ünlü manken ve şarkıcı Tuğba Özay ise, defile kapsamında parçalarını Diyarbakırlılar için seslendirdi. Özay, modacı Cemil İpekçi'ye Kürtçe 'Ezde hezdıkım (Seni Seviyorum)' diye hitap etti.

Sahnede bir konuşma yapan modacı Cemil İpekçi, "Diyarbakır çok yanlış anlaşılan bir yer. Ben dışarıdakileri suçlamıyorum. Sizi suçluyorum. Diyarbakır'ın çok iyi tanıtım filmi yok. Dışardan gelenler burayı kasaba zannediyordu. Böyle bir tanıtımın kesin hemen yapılması gerekiyor. Diyarbakır'ı Türkiye'ye nasıl duyurabiliriz, bunun tanıtımının yapılması gerek. Biz ve ekibimiz buna hazırız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'na plaket verirken yaptığı kısa konuşmada, "İpekçi yürekten konuştu. Yüreğinden yüreğimizle buluştu. Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı var. Bizim cenaze merasimine değil, defile merasimine ihtiyacımız var. Kentimizin ve yüreğimizin kapısı herkese açıktır" diye konuştu.

Baydemir'in "Çıkmışken bir tur da biz atarız" esprisi ise davetlileri güldürdü. Defile sonunda Vali Mutlu, Cemil İpekçi'ye plaket takdim etti.

DİYARBAKIR'DA İPEK PUŞİ DEFİLESİ
DİYARBAKIR'DA İPEK PUŞİ DEFİLESİ
DİYARBAKIR'DA İPEK PUŞİ DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 23:14:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?