7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Iraklı futbolcuların Türkiye rüyası

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen dostluk turnuvası için Irak'tan bu kente gelen Bağdat Lisesi takımında top koşturan futbolcular Türkiye A Milli Takım'ının formasını giymek istediklerini söylediler.

Diyarbakır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dostluk turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak'tan futbol takımları davet edilirken, turnuvaya sadece Irak'ın Bağdat Lisesi katıldı.

Beyaz Tebeşir Tesisleri'nde yapılan turnuvaya katılan Bağdat Lisesi takımının idman sırasında oldukça iddialı oldukları gözlendi. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, turnuvanın amacını bölgedeki ülkelerinin dostluğuna katkı sunmak olduğunu belirterek, "Amaç, geleceğin talibi olan gençlerimiz arasında dostlukların yeşermesini sağlamaktır. Bunu sporla yapmak bir başlangıçtır. İleriki zamanlarda diğer komşu ülkeleri bu çalışmalara katmak suretiyle kardeşçe gelişmelere biz de katkı sunmuş oluruz" dedi.

Bağdat Lisesi takımının geçleri ise, Diyarbakır'a gelmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Böyle bir turnuvada bulunmaktan son derece mutluyuz. Bizi Diyarbakır'a davet eden yetkililere teşekkür ediyoruz. İleride Türkiye'de ya da milli takımda forma giymek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Turnuvayı izlemeye gelen öğrenciler ise, Bağdat Lisesi takımına sevgi gösterilerinde bulunurken, turnuvanın açılış müsabakası Bağdat Lisesi ile Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi arasında oynandı. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen maç 2-2 berabere bitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:32:39
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 14:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?