7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Iraklı rektörler DÜ'de

IRAKLI REKTÖRLER, DİCLE ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Komşu ülke üniversiteleri arası işbirliği toplantısı çerçevesinde Irak'tan gelen rektörler, Dicle Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektörlük Senato Odası'nda yapılan toplantıya Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Selahaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dizayee Ahmed Amim, Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Mohammed Ali Said, Dohuk Üniversitesi Rektörü Khalid M. Asmat, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğu Ergil, DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, DÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal, DÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.

Kemal Sönmez, DÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan ve DÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Necim Çelik katıldı. Toplantıda, Türkiye'nin dış politikasını geliştirirken ve bölgedeki ülkelerle ilişkilerini çok boyutlu bir işbirliği düzeyine çıkarmaya çalışırken üniversitelerin ve bilimsel alışverişin bunun dışında kalamayacağı belirtildi.

Toplantıda siyaset ve güvenlik dışında paylaşılacak çok geniş insani ihtiyaçlar alanı olduğu iletilirken, bölge ülkelerinin kendi aralarında ne kadar geniş bir alanda ekonomik ve kültürel ilişki geliştirebilirlerse "Yakın Doğu" nun da kendi dinamizmini o oranda üretip, aynı oranda da dünyadaki varlığını ve gücünü hissettirebileği ifade edildi.

Bu gerekçeyle Irak'ın Erbil, Süleymaniye ve Dohuk Üniversiteleri Rektörlerinin Türkiye'de çeşitli üniversiteleri ziyaret ettiği ve onlarla hangi alanlarda bilgi, öğrenci, öğretim üyesi, ortak program ve araştırma geliştirebilecekleri olasılığını anlamaya çalıştıkları kaydedildi. Toplantı sonrasında DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır tarafından konuklara plaket takdim edildi.

IRAKLI REKTÖRLER, DİCLE ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
IRAKLI REKTÖRLER, DİCLE ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
IRAKLI REKTÖRLER, DİCLE ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 10:54:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?