8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İran ve Suriye heyetleri EEDC'de

İran ve Suriye heyetleri Diyarbakır'a gelerek Avrasya, Arap ve Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi'ni (EEDC) ziyaret ettiler.

Proje protokolü imzalamak için Diyarbakır'a gelerek EEDC'yi ziyaret eden İran eski İçişleri Bakanı Hedayatallah Aghaei, İran eski Milletvekili Behyar Soleimani, İranlı işadamlarından Dr. Mohammed Bistooni, bir grup eski milletvekili ve işadamı, EEDC Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bulak ile görüştüler.

EEDC'yi ziyaret eden İran ve Suriyeli yetkililer faaliyetlerini EEDC çatısı altında yürütmeyi kararlaştırdılar. Bu iki ülke arasında bundan sonra iş görüşmeleri ve yapılacak tüm çalışmalar genel merkezi Diyarbakır'da bulunan ve 88 ülkede faaliyet gösteren EEDC'nin kontrolü altında olacak. Yabancı heyetler kendi ülkelerinden getirdikleri projeleri Diyarbakır üzerinden EEDC'nin kontrolü doğrultusunda hayata geçirecekler. Burada bir açıklama yapan EEDC Başkanı Necati Bulak, bundan sonra 88 ülkede faaliyet gösteren katılımcılarının hepsini aralıklı bir şekilde Diyarbakır'da ağırlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:
"Dünyadaki bütün ülkeler ile ekonomik, sosyal ve kültürel amaçlı köprü vazifesini kuracağız. Ama bütün bu ülkeler Diyarbakır'da birleşip projelerini masaya yatıracaklardır. İki günlük gelen heyetimize, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel yerleri hakkında bililer verdik. Diyarbakır'ın tarihi dokusunu kapsayan yerlerine götürüp gezdirdik. Gelen heyetimize EEDC'nin yetki belgelerini verdik. Amacımız Diyarbakır'ın tüm dünyaya açılmasıdır. Bu kapsamda biz EEDC olarak, gelen yabancı heyetlerimiz ile birlikte yaptığımız projeleri Diyarbakır üzerinden dünyaya duyurmaktadır. Heyette Suriyeli İş Kadınları Yönetim Kurulu Başkanı, İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı, iki belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri bulunuyor."

Heyet EEDC'ye yaptığı ziyaretten sonra Diyarbakır'dan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?