7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İrtica belgesine cevap

İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgede imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ile ilgili açıklama yapan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un belgeye "Kağıt parçası" demesi üzerine bugün AK Partili Milletvekili Abdurrahman Kurt, "Biz yemin ettik yarının çocuklarını vermemek için yemin ettik" dedi.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgede imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'le ilgili dün açıklama yapan Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un belgeye "Kağıt parçası" demesi üzerine gerilim daha da arttı. Bugün Diyarbakır'da yapılan AK Parti İl Kongresi'ne katılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Kutbettin Arzu sert cevap verdi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Kürtçe hoş geldiniz diyerek "Ben biliyorum ki Diyarbakır bizim neyle uğraştığımızı biliyor ve ben biliyorum ki Diyarbakır halkın iktidarının ne olduğunu çok iyi biliyor. Çünkü yıllarca onlar çekti çilesini ve duyguyu. Bu devir değişecek ve egemen halk gelecek. Halkın iktidarının adı demokrasidir ve bugün neyle uğraştığımızı görüyorsunuz, kağıt parçası değil, halka kucağı siz açacaksınız, o belgede neler yazdığını siz daha iyi biliyorsunuz, çünkü siz çocuklarınızı kurban verdiniz ama biz bugün yemin ettik yarın çocuklarımızı vermeyeceğiz. Biz dik duranın arkasında duracağız, ekip ruhuyla özlük ruhuyla dava ruhuyla ne yaptığımızı bileceğiz ve bedel ödemeye hazır olacağız ama yegane hep beraber omuz omuza olacağız" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ise "Diyarbakır tarihe tanıktır, Diyarbakır surları tarihe tanıktır, Diyarbakır ceza evleri işkenceye faili meçhullere katillere tanıktır. Bir Astsubay'ın Lice'ye gidemezsin dediği Diyarbakır'da biz tarihe hesap veriyoruz. Bu halkın faili meçhul cinayetlerini açığa çıkartıyoruz ve bugün biz bunları yaparken birileri diyor ki 12 Eylül'den hesap soralım. Sen Lice'ye gidemezken kimden hesap soruyorsun" diye tepki gösterdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise "Biz eskiden Diyarbakır'a gelirken Elazığ istikametinden yollarda arabalarımız durdurulurdu, arabalarımızda aramalar yapılırdı, biz Olağan Üstü Haller ile yönetiliyorduk, geçen zaman içerisinde Türkiye'nin rahatlaması AK Parti iktidarının sivilleşmesi ile birlikte artık bunlar mazide kaldı. Bugün partimiz Türkiye'yi daha demokratik bir istikamete doğru götürürken maalesef bir takım kara senaryolar ile oyunlar oynanıyor. Biz bütün bu kara senaryolara rağmen, bizibütün bu engelleme çabalarına rağmen, milletimizin bize verdiği güven doğrultusunda yola devam etme gayreti içerisinde olacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 18:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?