4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

İş dünyası onlardan sorulacak

Güneydoğu’da ekonomik özgürlüklerini yakalayan kadınlar, ’Güneydoğu Anadolu İş Kadınları’ (GÜNKAD) adlı dernek çatısı altında buluştu.

Güneydoğu’da iş hayatına katılan kadınlar, Güneydoğu Anadolu İş Kadınları adı altında dernek kurdu.

Sanayici, doktor ve avukatlardan oluşan, 18 üyesi bulunan derneğin tanıtım kokteyli dün akşam Dedeman Otel’de yapıldı.

Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve çok sayıda bayanın katıldığı kokteylde dernek çalışmaları hakkında bilgi veren GÜNKAD Başkanı Nezihat Baybaşin, "Kadınlar örgütlenip, yaşamlarına ayak bağı olan sorunlarla mücadele etmelidirler. İş hayatı, bölgemiz ve diğer tüm coğrafyalarda kadından yoksun erkek egemenliğiyle biçimlenmiştir. Kendine has engellerden dolayı bu alanda da kadınlar gerektiği gibi etkin olmamaktadır. Toplumsal değerler, iş hayatının zorlukları, ekonomik hayatın kadınlara sonuna kadar açık olmaması nedenleriyle iş hayatında kadınlar ne yazık ki parmakla gösterilebilecek sayıdadır. Bölgemizin yatırım olanaklarından yoksunluğu, kadınların çalışma hayatına aktif katılımını da engellemektedir. Kadınların işsizliği, bölgemizde tüm dünyada olduğu gibi had safhadadır. İşte biz GÜNKAD’ı oluşturan kadınlar, bölgemizin kader olmayan bu yüzünü değiştirilebiliriz. Bu alanlarda yoğunlaşacak çalışmalar üzerinde duruyoruz. Bölgemizin yatırıma ve daha fazla girişimci kadına ihtiyacı var. Amacımız, bölgemizde çalışan ve iş hayatında yer alan kadınların görünür kılınması, biraraya gelmesi ve dayanışma içe girmesidir" dedi.

Geceye katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, iş kadınlarının Sosyal Riski Azaltma Projeleri’ne destek vermesini isterken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da, ’Taşı Kara, Bahtı Kara’ denilen Diyarbakır kadınlarının bahtının, kuracakları sanayi tesisleriyle açılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 14:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?