7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İşadamları yeni teşvik bekliyor

Bir dizi açılış için ve AK Parti'nin mitingine katılmak üzere yarın Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Güneydoğulu işadamları yeni bir teşvik yasası ve işsizliğin bitirilmesini istedi.

Yarın öğlen saatlerinde Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan iş camiası yeni bir teşvik sistemi ve işsizliğin giderilmesi için iş alanlarının açılması talebinde bulundular.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'da son zamanlarda ortamın gergin olduğunu fakat herkesin sağduyu ile davranması gerektiğini belirterek, "Ben istiyorum ki her ay Başbakan'ımız Diyarbakır'a gelsin, ne kadar gelirse o kadar faydamız olur. Her geldiğinde muhakkak bir söz ve bir şeyler koparırız, Diyarbakır için. Hepimiz Diyarbakır'da yaşayan ve Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak sağduyulu olmamız lazım ve herkesi sağduyuya çağırıyorum. Başbakan'ımız da Bakanlarımız da, yabancı dış devletlerin bakanları da gelebilir, biz ev sahibiyiz kim olursa olsun bizim misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Türkiye'de ve dünyada bir kriz var, bir de bu gerginlik krizin krizi oluyor. Vatandaşımız ve esnafımız akşama kadar siftah bile etmeden kapatıyor. Vatandaşımız artık evinden çıkmaz oldu, sabırlı ve sakin olmamız lazım. Biz kendi işimize gücümüze bakalım. Önümüzde bir belediye seçimi var. Demokratik bir seçim umarım olacak, vatandaş kimi takdir ederse ona oy verecek ama kepenk kapatma, cam kırma, taş atmayla bir yere varamayız. Bütün insanların sağduyulu olmasını istiyoruz. Eskiden işadamlarımız Rusya, Suriye, Ukrayna ve Romanya'ya gidiyordular. Biz Başbakan'ımızdan bir imkan istiyoruz ve bu işadamlarımızın bu dış ülkelere değil Güneydoğu'ya gelmesini istiyoruz. Dışarıya giden işadamlarımıza ne imkan tanınıyorsa Başbakan'ımız da iş adamlarımıza Güneydoğu için böyle bir imkan tanısın ve işadamlarımız Diyarbakır'a gelsin" dedi.

Diyarbakırlı işadamı Şükrü Boylu, GAP'ın bitmesinin Güneydoğu Anadolu için kurtuluş olduğunu belirterek, "Seçimlerin bölge için huzur, AK Parti, DTP ve CHP için hayırlı olmasını istiyoruz. Başbakan'dan bölgemiz için ayrı bir teşvik istiyoruz, GAP'ın bir an önce bitmesini istiyoruz. GAP'ın tamamlanması Güneydoğu için kurtuluş demektir. Bu gergin ortamda her şeyin zararını halk çekiyor. İnşallah bir şey olmaz" şeklinde konuştu.

Diyarbakırlı işadamı Şeyhmus Ayhan ise, Başbakan Erdoğan'ın işsizliği bitirmesini isteyerek, "Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nın tamamlanmasını ve işsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz. Yatırım olarak fabrika istiyoruz, sulama kanallarının bitirilmesini istiyoruz. Tarım var su yok, bu sulama kanalları yapıldığı zaman Diyarbakır'da hiçbir sıkıntı kalmayacaktır. Zaten Diyarbakır'da kriz yoktur, Diyarbakır'daki kriz tarım krizidir. Çünkü sanayi yok Diyarbakır'da. İnşallah bir gerginlik olmaz, çünkü olan vatandaşa oluyor. İki tarafın da sağduyulu olması için çağrıda bulunuyoruz. Olan Diyarbakır halkına ve esnafa oluyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?