8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Işık kapatma eylemi yarın başlıyor

DİYARBAKIR IŞIK KAPATMA EYLEMİNE HAZIRLANIYOR

Diyarbakır Barosu Başkanı M. Emin Aktar, 90 sivil toplum örgütünün desteklediği ve 9-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan 'Işık Kapatma Eylemi'ne ilişkin çağrıda bulundu.

Önceki gün Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde biraraya gelen 90 sivil toplum örgüt temsilcisi destek çağrısı yaparken, Baro Başkanı Aktar, temelde şiddeti dışlayan daha meşru eylemler yapacaklarını, bu eylemlere de katılımın yüksek olması gerektiğini söyledi.

Aktar, "Sivil toplum örgütleri olarak, daha makul, daha meşru ve daha katılımlı eylemler yaparak, herkesin soruna dikkatini çekmeyi sağlamayı düşünüyoruz. Yani daha çok adalet, daha çok çözüm diyoruz. Bu nedenle 9 Şubat'ta başlayacak ışık kapatma eylemine herkesin duyarlılığını bekliyoruz" dedi.

Şubat ayında Diyarbakır'ın gerilmeye başladığını hatırlatan Aktar, "İçinde bulunduğumuz ayda, Diyarbakır gerilmeye başlıyor. Bazı sebeplerden dolayı gerginlik yaşanıyor. Bu gibi sıkıntılı dönemlerde sivil toplum örgütleri olarak daha makul olanı yapmaya çalışıyoruz. Ortada olan somut olaylar var. İşte balyoz, Kürt sorununun çözüme kavuşturulmaması gibi. Bunlara dikkat çekmek için herkesi temelde şiddeti dışlayan daha meşru ortak tepkilerde buluşturmak gerekir. Toplumun da duyarlılığını alarak, yüksek katılımlı ve meşru eylemler yapmaya başlayacağız. Bu ortak tepkilerle herkesin dikkatini çözüm bekleyen sorunlara çekmeyi ön görüyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır'da 9 ile 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan ışık kapatma eylemine herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade eden Aktar, "Daha çok adalet, daha çok çözüm için makul ve meşru eylemlerimize destek ve duyarlılık bekliyoruz. 9 Şubat'ta başlayacak olan ve 28 Şubat akşam saat 20.00'de sona erecek olan ışık kapatma eylemine, herkesin destek vermesini istiyoruz. Bu çağrımızı Salı gününe kadar sık sık yineleyeceğiz. Bundan sonra şiddeti dışlayan ve daha makul daha meşru eylemlere başlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:45:01
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 17:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkücü IP: 87.79.72.xxx Tarih : 10.02.2010 15:03:13

akliniz basiniza  geldi  isiklari hic yakmayin  tasaruf edin biraz