8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Işık söndürme eylemi başladı

DİYARBAKIR'DA IŞIK SÖNDÜRME EYLEMİ BAŞLADI

Diyarbakır'da 90 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Adalet ve Çözüm Girişimi" öncülüğünde 'özgürlük, adalet ve eşitlik' sloganıyla 9-28 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan ışık söndürme eylemi başladı.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği, Diyarbakır Barosu, Tabipler Odası, İHD, MAZLUMDER, TUHAD-FED gibi sivil toplum örgütü, işveren örgütü, sendika, meslek örgütlerinin de içinde bulunduğu 90 kuruluşun oluşturduğu 'Adalet ve Çözüm Girişimi' tarafından ışık söndürme eylemi başlatıldı. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen STK temsilcileri vatandaşlara broşür dağıttı. Basın açıklamasını okuyan GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, "Özellikle bölgemizde ve ülkemizde son dönemlerdeki gelişmelere bir nebzede olsa Diyarbakır'da bulunan STK'lar olarak oluşturduğumuz adalet ve çözüm girişimi olarak sorunlara dikkat çekmek, hukuksuzluğa adaletsizliğe dikkat çekmek amacıyla bu konuda basın açıklaması yapacağımızı söylemiştik. Kürt meselesinin adalet, eşitlik ve özgürlük ekseninde demokratik ve barışçıl bir temelde çözüme kavuşturulması için her türlü darbeci ve darbe girişimcilerinin yargılanması için sivil siyasete

yönelik operasyonların durması için, taş attığı için örgüte üye suçlaması ile suçlanan binlerce çocuğun serbest kalması adına yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için yeni bir anayasa hazırlanması için aydınlık bir gelecek için bütün halkımızı eyleme davet ediyoruz. Bu eylemin umut ediyoruz ki Diyarbakır'da ve tüm şehirlerde yaygınlaşmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu temel sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Açıklama sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganı attıktan sonra STK temsilcileri Baydemir'e eşlik etti. Daha sonra yapılan yürüyüşün ardından ışık söndürme eylemine katılanlar alkış tuttu.

DİYARBAKIR'DA IŞIK SÖNDÜRME EYLEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 21:58:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 12:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?