7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İşitme engellilere bilgisayar sertifikası

Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Derneği tarafından hazırlanarak İş-Kur tarafından kabul edilen 'Bilgisayar İşletmenliği ve Bilgisayarlı Muhasebe Projesi' kapsamında eğitim gören engelli vatandaşlar sertifikalarını aldı.

Surkent İşitme Engelliler Derneği'nde düzenlenen sertifika törenine Diyarbakır Vali yardımcısı Suat Seyitoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nermin Kurt, İş-Kur Müdürü Nusret Baştaş, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kadir Topdemir ve Engelliler Şube Müdürü Medeni Alpkaya katıldı.

27 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende; kursiyerlere sertifika veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, çabanın, azmin, ortaklaşmanın somut birlikteliğini hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Şimşek, "Bu çabanın, bu yoğunlaşmanın ve bu birlikteliğin bu coğrafyada birçok konuda sürmesi ve gelişmesi dileğiyle hepinizi kutlarım" dedi.
Tören, Surkent İşitme Engelliler Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteriyle devam ederken çekilen halaylar ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?