7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İsrail'i gergin protesto

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır teşkilatı, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları ve TRT 6 (TRT Şeş) yayınlarını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri ile DTP'liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

DTP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup bölücü terör örgütü lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçmek istedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri sık sık anons yaparak kalabalığı dağıtmak istedi. DTP'li Milletvekilleri ile görüşen güvenlik güçleri yüzleri maskeli olan kalabalığın dağıtılmasını isteyerek slogan atmaları durumunda müdahale edileceğini söyledi. Bunu dikkate alan DTP'li milletvekilleri grubu uyararak yasadışı slogan atmamalarını istedi. Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri ile görüşen DTP'li Milletvekilleri basın açıklaması yaparak dağılacaklarını ifade etti. Kürtçe basın açıklamasının ardından yasadışı slogan atan grup polise taşla saldırmak istedi. Bunun üzerine güvenlik güçleri sağduyulu davranarak kalabalığını dağılmasını sağladı.
Basın açıklaması önemli bir olay yaşanmadan sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DİYARBAKIRLI IP: 88.226.146.xxx Tarih : 11.01.2009 16:42:17

artık yeter vallahide yeter billahide yeter ben yine bu sitede ve başka haber sitelerinde bu tür haberlerin altındaki yorumlara bu güne kadar DTP yanlısı yorumlar yazardım çünkü oyumu bugüne kadar hep DTP ye verdim, ancak bu kadar yeter osman baydemirin belediyeciliğini taktir ediyorum ancak yeter ne osman baydemir ne öcalan nede başka biri bu halkı bu topraklarda huzursuz etme hakkına sahip değildir esnaf bu gün camlarım kırılmasın kepenklerim kapanmasınla uyanıyor her sabah birileridi çıkıp boş boş sokaklarda bağırıyor aşiti, serhıldan, azadi insanlar aç, yakacak kömürleri yok okuyacak kitapları yok DTP ne yaptı şimdiye kadar ya allah aşkına en azından Diyarbakırda daha ılımlı olun MHP linin faşistlik yaptığı kadar DTP de faşistlik yapıyor, TRT 6'yı her gün izliyorum amacımız bu deüilmiydi universitelerde KÜRT dili Edebiyatı açılacak amacımız bu değilmiydi mahkumlar kürtçe konuşacak amacımız bu değilmiydi yavaş yavaş Kürtlerin bütün hakları veriliyor dha ne peki sizin amacınız ne ?