7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İşsizlerin umudu SYDV oldu

SİLVAN'DA İŞSİZLERİN UMUDU SYDV OLDU

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) iş kurma kredisiyle 4 vatandaş tarafından Zembilfroş Kuruyemiş Paketleme ve İmalat Tesisi kuruldu.

Silvan'da 4 genç girişimci SYDV aracılığıyla bir fabrika kurdu. 4 genç girişimci fabrikada hem işçilik hem patronluk yapıyor. SYDV'den kredi alarak Zembilfroş Kuruyemiş Paketleme ve İmalat Tesisi'ni kuran gençlerden Mehmet Meçin, "4 arkadaşla birlikte bir araya gelerek kendimize yeni bir iş olanağını sağlamak için Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'ndan kredi talebinde bulunduk. Projemiz değerlendirilerek önemsediklerini söylediler. Bu da bize güven verdi. 2 aydır işyerimizi açmış

bulunmaktayız ve çalışmalarımız devam etmektedir. Daha önce işsizdik iş ortamını sağlamak amacıyla arkadaşlarımızla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunduk. Şu anda fabrikamızı işletiyoruz ve birlikte çalışıp gidiyoruz" dedi.

Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş, "Özelikle 30'lu yaşlarda 100 lira 150 lira nakdi yardım isteyen insanlarımıza biz size onun yerine size 15 bin lira kedi verelim. 2 yıl geri ödemesiz geriye kalan 6-7 yıl içerisinde eşit taksitlerle ödeyin. Sıfır faizle bu krediden yararlanın diyoruz. Haftada birer kredi vermeye başladık'' diye konuştu.

SİLVAN'DA İŞSİZLERİN UMUDU SYDV OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 12:47:00
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 14:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?