7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İstanbul'dan kardeş okul yardımı

İstanbul Özel Kartal Doğa Koleji, Ergani ilçesi merkeze bağlı Özbilek İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçerek, okul malzemesi, kitap ve kırtasiye yardımı yaptı.

Yardım kapsamında İstanbul'dan yola çıkan 1 kamyon okul malzemesi, önceki gün merkeze bağlı Özbilek İlköğretim Okulu'na ulaştı. Eğitim düzeyi en yüksek köy okullarından biri olmasına karşın okul malzemesi eksikliği yaşayan Özbilek İlköğretim Okulu'na ulaşan 1 kamyon dolusu malzemeyi gören minik öğrenciler, İstanbul'dan gelen misafir ve armağanlar karşısında büyük sevinç yaşadı.

Ergani'ye gelen İstanbul Özel Kartal Doğa Koleji öğretmenlerinden Fuat Özdemir, "Eğitim kurumumuzun her yıl eğitime yapmış olduğu katkılar çerçevesinde, bu yıl Ergani'deki Özbilek İlköğretim Okulunu kardeş okul seçtik. Bu ülkenin doğu illerindeki ekonomik ve sosyal sorunların farkındayız.

Dolayısıyla sosyal dayanışma ilkesiyle eğitime katkı sunmak istedik. Buradaki çocuklarımızın gözlerinin ışıltısını görünce ne kadar doğru bir şey yaptığımızı bir kez daha anlamış olduk. Bu malzemelerin buraya ulaşmasında okul müdürümüz Hamit Birben'in, Genel Koordinatörümüz Seza Uçar hanımefendinin ve öğrenci meclisimizin katkıları olmuştur. Bu çerçevede kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Okullarına yapılan yardıma ilişkin son derece mutlu olduklarını belirten Özbilek İlköğretim Okul Müdürü Cafer Kılıçkap ise, "İstanbul Özel Kartal Doğa Koleji yönetiminin fedakarlığından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?